Thursday, April 28, 2005

Mic sondaj de opinie

Buna ziua, stimati iubitori ai fotbalului. Va invitam aztazi la un scurt, sondaj de opinie, dar scurt scurt, pentru ca timpul pauzei este limitat. Va invitam deci sa va spuneti parerea legat de cel mai bun articol de pana acum de pe blog. Articolul castigator va intra in competitia organizata de federatia Hattrick 'PaHiCo', cu sanse mari de reusita, credem noi. Asteptam deci opiniile voastre, sub forma comentariilor la acest articol. Va multumim.

Labels:

Saturday, April 23, 2005

Discuţii aprinse la Ligă

Bună seara, transmitem în direct de la sediul Comisiei de Disciplină a Ligii Profesioniste de Hattrick. Deşi este aproape 1 noaptea, discuţiile despre ultimul meci al echipei Nic's Wildacts nu s-au terminat. Pentru cei care nu au citit incă cel mai recent articol de pe blog, la final acest meci a degenerat într-o bătălie de neînchipuit, când suporterii echipei gazdă au năvălit pe teren şi au snopit în bătaie fără discriminare arbitrii, jucătorii echipei adverse şi reporterii mass-media. Motivul a fost lovirea intenţionată a tânărului portar Claude Bannier, promovat de-abia în preziua meciului de la rangul de slab la inadecvat, de către jucătorul echipei "Colţul Blocului", Vlăduţ Creţu. Sărmanul portar a fost condamnat la patru săptămâni de recuperare, în timp ce jucătorul a văzut doar cartonaşul galben.
Deşi discuţiile s-au terminat pentru azi, nu s-a ajuns la nici un rezultat încă. Cel mai probabil deciziile vor fi luate mâine sau poimâine. Şedinţa s-a desfăşurat cu uşile închise, dată fiind gravitatea situaţiei, dar trăgând cu urechea pe la uşă am reuşit să auzim frânturi din discuţie, pe care vi le punem acum la dispoziţie.

"... aşa ceva nu s-a mai intâmplat în 100 de ani de fotbal ..."
"... Creţu merita chiar mai mult, să fie torturat de viu acolo pe teren ..."
"... inacceptabil, propun să sancţionăm cu amenda maximă ..."
"... bietul băiat, atât de tânăr şi atât de ..."
"... hai băi că-mi eşti simpatic, toţi îmi sunteţi simpatici, ..."
"... puţi băi nespălatule, nu mai găseşti săpun la buticul din colţ ?"
"... ba tu puţi de bani şi afaceri necurate ..."
"... ba tu !"
"... ba tu !"
"... şi dacă se retrage Mircea Sandu cine va ..."
"... vedeţi dacă Dom' Profesor Tomescu mai doarme, sau Doamne fereşte, a păţit ..."
"... şapte de pică..."
"... ce faci băi nu răspunzi la culoare ..."
"... mai fac o râmă să mă relexez..."
"... incredibil, dublă din nou! Piţi ăsta are ..."
"... şase patru, poartă în casă."

După cum vedeţi, discuţiile au fost aprinse şi tensionate până la sfârşit. Când au ieşit, membrii comisiei păreau epuizaţi de atâta efort intelectual, aşa că au refuzat să stea de vorbă cu presa, sub motiv că sunt rupţi de oboseală după munca depusă. Aşteptăm deci pentru mâine decizia finală.

Cam atât de aici. Să ne revedem cu bine şi mâine.

Labels:

Saturday, April 16, 2005

Sărbătoare însângerată

Buna ziua, stimaţi iubitori ai fotbalului. Raportăm în direct de la arena Nic's Wildcats, unde s-au petrecut evenimente ce se constituie într-o pată pe obrazul forbalului! Este o adevărată ruşine ce s-a întâmplat aici! V-am informat aseară de promovarea portarului Claude Bannier la rangul de inadecvat. Ei bine, sărbătoarea echipei a fost ruinată de un specimen infam, că om nu poate fi numită o asemenea fiinţă. Vlăduţ Creţu, blestemat să-i fie numele, a avut o intrare criminală la săracul portar, condamnându-l într-o fracţiune de secundă la patru săptămâni pe tuşă! Pentru această faptă el a primit doar cartonaşul galben, ceea ce este inadmisibil.
Încercăm acum să-i luăm un interviu managerului Nic, care fierbe de furie pe banca gazdelor.
Reporter: "Buna ziua, ce sancţiune credeţi că merită Vlăduţ Creţu după această intrare ucigaşă ?"
Nic: "Nu am cuvinte pentru această faptă abominabilă, este o adevărată ..."
Se pare insă că pe stadion a început o adevărată bătălie. Managerul Nic s-a năpustit deodată pe jucătorul Vlăduţ Creţu, care se îndrepta spre vestiare, pentru a-i cere socoteală. I s-au alăturat şi câţiva jucători, cu toţii infuriaţi la culme de atitudinea sfidătoare a lui Vlăduţ Creţu. Aoleo, jucătorii Colţului Blocului îi bruschează pe cei de la Nic's Wildcats! Se pare ca asistăm la o bătaie ca în K1! Intervin şi arbitrii, pentru a se evita o bătălie generală.
Doamnelor şi domnilor, se petrec lucruri incredibile aici pe stadion! O parte din suporterii echipei gazdă au sărit gardul de protecţie şi aleargă spre jucători! Jandarmii incearcă disperaţi să-i oprească, dar nu pot faca faţă numărului prea mare de oameni. Vlăduţ Creţu a albit la faţă şi încearcă disperat să fugă spre intrarea vestiarelor. Nici o şansă însă. Cu o splendidă săritură laterală, ca la rugby, un spectator îi agaţă picioarele. Vlăduţ Creţu se prăbuşeşte la pământ ca un sac de cartofi. Apucă să se ridice, mai face o încercare de fugă, dar este placat implacabil, din nou ca la rugby, de pachetul de înaintare al spectatorilor.... Nu se mai vede nimic, este aproape o grămadă spontană...Stimaţi microbişti, văzduhul răsună de gemete îngrozitoare venind dinspre grămadă, sub care probabil se află Vlăduţ Creţu. Sunt scene ca la revoluţie, ce mai. Un grup de spectatori se îndreaptă cu bâtele ridicate înspre arbitri...Aoleo, grea e viaţa de arbitru....Sub petele roşii de sânge culoarea neagră a echipamentului de arbitru abia se mai distinge. Aud cum strigă furibunzi ceva..."Jos cu presa, aţi minţit poporul cu televizorul, sunteţi întoxicaţi ca la revoluţie !!" Ups, cred că vor să-mi spună ceva în particular, văd că se îndreaptă grăbiţi încoace...Ajutor, mă omoară bandiţii, săriţi oameni buni! Poliţia! AAAAAAAOOOOOOOOOOOUUUUUUUUAAAAAAAAAAAAGRRRRRRRRRRRUUUUUUUUUUUUAAAAAAAAAAAAA Fie-vă milă.............. (o altă voce, groasă, strigând): Aşa baieţi, la rinichi, la rinichi!

Labels:

Friday, April 15, 2005

Aşteptări mari de la meciul de mâine

Bună seara, stimaţi iubitori ai fotbalului, şi bine v-am găsit. Avem în acestă seară un scurt reportaj inopinat, direct de la sediul clubului Nic's Wildcats, unde tocmai am stat de vorbă cu managerul general Nic.
În dealul Wildcats-ilor domneşte bucuria: în aceste momente tocmai se sărbătoreşte promovarea tânărului portar Claude Bannier de la nivelul de slab la cel de inadecvat! O realizare deosebită a echipei antrenoriale, care l-a transformat pe acest tânăr şi neexperimentat jucător în doar 17 zile. Mai avem şi alte veşti bune de aici: se pare că echipa pregătită pentru meciul de mâine este cea mai valoroasă din istorie. Se regăsesc printre titulari, pe lângă Claude Bannier, bineînţeles, şi lateralul Valentin Olteanu, autorul hattrick-ului de data trecută, jucător de la care se aşteaptă multe. De asemenea, Doru Stan, într-o formă de invidiat, a devenit practic cel mai bun atacant al echipei, după ce într-o lună a i-a crescut forma cu cinci nivele, stamina a ajuns execlentă, şi experienţa i-a mai crescut cu un nivel, până la jalnic. În centrul apărării, proaspătul achiziţionat Eckehard Schapil (un chilipir de 20000 lei) face uitate accidentările lui Adam Popescu şi ale lui Petre Mareş. De fapt, el este văzut ca unul din fundaşii de bază din meciurile viitoare, după prestaţia deosebită din amicale. Vremea parţial înnorată de mâine va fi excelentă pentru fotbal, fapt care ca fi evident un avantaj pentru mijlocaşul Octav Mitru, aflat şi el într-o formă foarte bună. Aşteptăm ca de obicei un stadion plin ochi şi o susţinere din partea publicului demnă de liga campionilor.
Vom vedea mâine cum va evolua echipa împotriva Colţului Blocului. Până atunci, cu bine.

Labels:

Sunday, April 10, 2005

Nic's Wildcats face legea

Stimaţi iubitori ai fotbalului, vă prezentăm în ediţia de astăzi interviul luat managerului general Nic după victoria în deplasare cu Real Constanta, de care sigur aţi auzit deja: 0-7 !! MatchID: 32230066
Reporter: Meciul a fost clar dominat de o singură echipă. Totuşi,a reflectat scorul situaţia din teren ?
Nic: "Fără îndoială. Aş putea spune că meritam mai mult, doar am avut ratări importante. Ne-am creat ocazii numeroase şi le-am valorificat pe majoritatea, aşa că sunt mulţumit."
Reporter: "Echipa cum vi s-a părut ?"
Nic: "Nu încape nici o îndoială că principalul câştig pentru echipă îl reprezintă evoluţia surpinzătoare a lui Vali Olteanu. Deşi până acum a evoluat mai mult ca rezervă de fundaş, a arătat acum că are reale valenţe de mijlocaş lateral ofensiv. Şi încă cum! A reuşit un hattrick fenomenal, când ne aşteptam mai puţin. De acum va prinde cu siguranţă echipa de titulari."
Reporter: " Şi restul echipei ?"
Nic: "Compartimentul defensiv şi cel median au fost în parametrii normali. Am fost însă surprins de evoluţia atacanţilor. Deşi am jucat cu trei atacanţi şi tactica atacului pe mijloc, doar Dragoş Dohot s-a făcut remarcat în timpul meciului. Trebuie însă spus că Gheorghe Atanasiu este proaspăt revenit după o accidentare care l-a ţinut departe de teren 2 săptămâni, şi forma sa a scăzut la weak. Doru Stan a reuşit o evoluţie de 2 stele şi jumătate, dar din păcate nu s-a văzut pe teren. Totuşi, vom lua în considerare o schimbare de tactică, deoarece se pare ca în ciuda strategiei atacului pe mijloc, un al treilea atacant nu a mai adus nici un plus de valoare. Surpinzător, golurile multe au fost marcate de mijlocaşul lateral, un fundaş şi alţi doi mijlocaşi, şi mai puţin de atacanţi. Meciul viitor dorim să maximizăm eficienţa echipei."
Reporter: "Cum comentaţi coincidenţa dintre victoria echipei şi victoria reuşită în Copou de Politehnica Iaşi ?"
Nic: "Este o întâmplare fericită. Golurile pe care le-au ratat ei au fost înscrise de chipa noastră. Ne dorim cât mai multe astfel de coincidenţe" a incheiat zâmbind managerul general.
Îi dorim şi noi mult succes în continuare. Până data viitoare, cu bine.

Labels:

Thursday, April 07, 2005

Alegorie blogo-cosmică

Dragi cititoare şi cititori, începem azi seria editorialelor în care lărgim puţin sfera discuţiilor noastre pentru a cuprinde şi probleme importante ale omenirii şi, de ce nu, ale sufletului uman, conştienţi insă mereu de entanglarea permanentă cu lumea fotbalului, adevărată axis mundi în jurul căreia revoluţionăm implacabil.
În această zi insorită de primăvară cititoarele şi cititorii vor putea întrezări o fărâmă a zbuciumului sufletesc care macină încontinuu lăuntrul unui blogger adevărat, travaliu care este deopotrivă sămânţa suferinţei interioare şi izvor nesecat al creaţiei artistice.
La făurirea fiecărul nou articol, blogger-ul topeşte ca într-un creuzet speranţe şi temeri, raţiune şi credinţă, fapte şi gânduri, pe scurt întregul său univers interior, pentru ca rezultatul să fie pătruns de răsuflarea arzătoare a artei. Născut printr-un astfel de efort creativ, articolul îşi va părăsi părintele spiritual şi va orbita singur în continuum-ul spaţiu-temporal, în timp ce artistul îşi va începe lungul drum al suferinţei, suferinţă care însă se va constitui în mustul spiritual din care apoi se va distila creaţia viitoare. Mai întâi, văzându-şi opera lansată în universul blogului, artistul este apăsat de sentimentul unei spaime transcedentale, imposibil de definit, dar atât de reală incât pare chiar tangibilă. Stăpânindu-şi impulsurile primordiale de a şterge şi a elimina imediat articolul din istorie, creatorul se simte scindat între frica de mereu ameninţătorul eşec şi speranţa unei descătuşări cathartice, vorba lu' Aristotel. Această luptă viscerală trenează uneori indefinit, ducând inevitabil, mai devreme sau mai târziu, la ruinarea completă a anima-ului creator.
Există însă şi excepţii, care abat traiectoria tragică predestinată blogger-ului artist. La fel cum gravitaţia curbează razele inefabile ale Soarelui, există şi în universul artistic o forţă de neoprit, care singură poate abate tendinţa asimptotică spre dezintegrare spirituală a creatorului. Acestă forţă se numeşte simplu "cititorul". Cititorul, acest permanent feedback cibernetic care menţine artistul fixat în domeniul umanului, fără să-i permită coborârea spre infinitul negativ ! La contactul cu efectele răvăşitoare ale creaţiei sale în spiritul cititorilor, sângele creatorului se învălmăşeşte spre creier, inima pompează cu furie şi lumea întreagă se învârte în jurul său. Atunci, şi doar atunci, are loc acel fenomen unic, pentru care cuvintele sunt prea sărace pentru a-l putea descrie, prin care artistul este din nou atins cu harul creaţiei, în contact nemijlocit cu spiritul intim al artei ! Şi această explozie primordială dă naştere unui nou ciclu blogger-istic, al câtelea oare, din istoria fără sfârşit a lumii.

Bibliografie:
1. Andrei Sechelea, "Catharsis-ul şi meandrele sale de-a lungul istoriei", publicat 07.04.2005, Editura YahooMess.
2. Vlădut, Volintiru, "Noi descoperiri despre influenţele catharsis-ului în societatea contemporană", publicat 07.04.2005, Editura YahooMess.
3. Irina Balan, "O enigmă şi un miracol istoric: blogul ca fenomen catalizator", publicat 04.04.2005, Editura CursEcSiMarketing
4. Andrei Sechelea, "Redescoperirea spiritului latin în cultura italiană", publicat 07.05.2005, Editura YahooMess.

Labels:

Monday, April 04, 2005

Apel umanitar pentru un căţel microbist

O mare iubitoare a animalelor şi a sportului, Nicoleta, scumpa prietenă a managerului Nic, face în acestă seară un apel emoţionant către toţi cei cu o inimă caldă şi simţitoare in piept. Este vorba despre un căţel sărman de la ea de la bloc, oropsit de soartă, care a cunoscut prea puţine clipe fericite în scurta sa viaţă. Singurele momente de bucurie ce i-au mai rămas sunt cele în care scumpa Nicoleta îi aduce de mâncare, în rest este obligat să trăiască printre dulăii vagabonzi dintre blocuri şi golanii cartierului, care nu pierd nici un prilej să-i facă viaţa amară. Chiar în această seară, după ce scumpa Nicoleta i-a adus ceva de mâncare, căţelul nu mai vroia să se despartă de ea, urmărind-o şi rugând-o parcă cu ochii săi trişti să nu îl părăsească...Peste aceste suferinţe se mai adaugă şi aceea că, se pare, săracul căţel are o boală de piele. După ce s-a interesat la un medic veterinar, scumpa Nicoleta a aflat că aceasta se poate vindeca relativ repede. Ea este dispusă să facă orice pentru vindecarea căţelului, dar problema principală constă în gasirea unui cămin pentru acest biet căţel, pentru a rezolva problema pe termen lung.
Rugăm pe această cale pe oricine are posibilitatea sau cunoaşte pe cineva care ar fi dispus să-i ofere acestei fiinţe puţină căldură sufletească şi un cămin primitor (poate fi oriunde, la o casă la ţară sau oriunde altundeva), sa îl contacteze fie pe managerul Nic, fie pe scumpa Nicoleta.
Trebuie spus că acest caz induioşător a înmuiat inimile tuturor redactorilor acestui blog, şi mai ales tuturor jucătorilor şi întregului personal administrativ al echipei Nic's Wildcats. Într-o şedinţă fulger, aceştia au luat decizia de a purta la următoarele meciuri banderole speciale la braţ, inscripţionate cu "Un cămin pentru un biet căţel", până la rezolvarea situaţiei. Nu putem decât să ne solidarizăm şi noi cu acest gest plin de altruism, uniţi în jurul lozincii:
"Un cămin pentru un biet căţel microbist"

Labels:

Sunday, April 03, 2005

Pas important in drumul spre promovare

Ieri s-a derulat o nouă etapă în drumul echipei Nic's Wildcats spre mult-dorita promovare. Ieşenii au asistat cu sufletul la gură la confruntarea echipei lor favorite cu principala urmăritoare, F.C. Alumina, care era înaintea meciului la doar un punct in urmă. Cele 3 puncte au fost câştigate fără drept de apel de Nic's Wildcats, care a administrat un sec 2-0 adversarilor.
F.C. Alumina a avut prima ocazie a meciului, cu o foarfecă spectaculoasă care a trecut însă pe lângă bară. Apoi Nic's Wildcats şi-au impus ritmul de joc, efectiv blocând orice altă eventuală acţiune a adversarilor. F.C. Alumina a dispărut practic din acest moment din rezumatul meciului. Ambele goluri au fost marcate în prima repriză, cel de-al din doilea dintr-un penalty. În ciuda evidentelor probleme de organizare ale gazdelor, weak(!!) în prima repriză şi inadecvat in cea de-a doua, F.C. Alumina nu a mai reuşit să îşi creeze vreo altă ocazie de gol. Şi asta în ciuda faptului că singurul winger al Nic's Wildcats, Sorin Simion, a fost eliminat în minutul 69 pentru două cartonaşe galbene.
Pentru a arunca puţină lumină asupra tacticii victorioase a echipei, dăm cuvântul managerului Nic: "Da, a fost un meci muncit, şi cred că am meritat victoria. Tactica noastră s-a bazat în primul rând pe o apărare solidă, pentru a proteja buturile tânărului şi mai puţin experimentatului nostru portat Claude Bannier. Am jucat cu ambii wingback defensivi, anticipând strategia de atac pe flancuri a adversarilor, şi ştiind că, cel puţin pe unul din flancuri, atacul lor este puternic (inadecvat). În consecinţă am sacrificat atacul pe flancuri în favoarea atacului pe centru. Păcat că vremea l-a stânjenit serios pe cel mai bun mijlocaş al nostru, Octav Mitru. Şi ce să mai spun de atitudinea nesportivă a lui Sorin Simion ! Voi avea câteva cuvinte între patru ochi cu el, şi nu cred că îi vor fi pe plac ! Şi-a lăsat echipa in zece oameni aproape o treime din meci !"
Cam atât pentru azi de la stadionul din dealul Wildcats-ilor. Sandra, ai legătura.

Labels: